eten

1 oktober: wereld veggiedag

1oktober is sinds 1977 uitgeroepen tot wereld vegetarismedag. Een dag als deze roept gewoon voor enkele verrukkelijke vegetarische recepten. Dus dat doe ik ook. Hieronder vind je mijn favo vegetarische recepten.


Ontbijt:

Ik eet meestal havermout. Droge havermout warm ik in de microgolfoven op met diepgevroren rode vruchten en wat water. Daarna sprenkel ik hier nog wat kaneel over. Overheerlijk!!

Bananenhavermoutpannenkoekjes zijn ook echt de bom! Alles wat je nodig hebt, heb je waarschijnlijk wel nog in huis en het is een ideale manier om rijpe bananen te gebruiken.

Lunch:

Meestal boterhammen met kaas of hummus met worteltjes. Tartino, een boterhambeleg dat veel weg heeft van préparé, is ook erg aan te raden.

Soms eet ik ook slaatjes: spinazie of veldsla, wat kikkererwten of bonen of een andere eiwitrijke vegetarisch alternatief, verder nog enkele nootjes en een vinaigrette erover.

Avondeten:

Meestal eet ik gewoon mee met wat mijn ouders klaarmaken en vervang ik het vlees gewoon door een veggieburger of iets anders vegetarisch. Hieronder vind je enkele overheerlijke vegetarische gerechten die ik online gevonden en goedgekeurd heb.

Quinoa chili sin carne

Sinaasappel avocado salade

bijgerecht boterbonen in tomatensaus

Pasta pesto

watermeloensalade


Zo, ik hoop je hierbij geïnspireerd te hebben om enkele vegetarische gerechten uit te proberen. Natuurlijk zijn er nog duizenden lekkere gerechten die je kan klaarmaken. Ik kijk altijd uit naar nieuwe gerechten en smaken die mijn smaakpapillen kunnen bekoren.

Wat zijn jouw favoriete vegetarische gerechten?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s