persoonlijk

Wereldmeisjesdag: 11/10/2017

Vandaag is het international day of the girl, een dag om even stil te staan bij het feit dat meisjes/vrouwen nog altijd ongelijkwaardig behandeld worden ten opzichte van jongens/mannen.

Ik denk even na wat ik fantastisch vind aan “meisje”-zijn (ook al ben ik al 24 jaar 😄)

Kinderen kunnen krijgen

Vraag aan elke persoon op de wereld naar de mooiste dag uit hun leven en zeker de helft zal de geboorte van hun kind(eren) antwoorden. Mooi hé, een vrouw kan in 9 maanden tijd een warm nestje voorzien voor een zaadje dat uitgroeit tot een klein baby’tje! Hoe cool is dat?!

Mijn zorgzame kant

Wat het precies is weet ik niet, maar vrouwen zijn innerlijk op bepaalde vlakken, kwaliteiten, sterktes en gewoonten anders dan mannen. Ik hou van mijn zorgzame kant en van mijn gevoeligheid en zachtheid. Ik vind het enorm intrigerend dat ik me kan inleven in andermans verhaal en erdoor geraakt kan worden. En dat vind ik best wel leuk. Zorgen voor anderen, elkaar helpen, empathie voelen voor anderen. Dat warme gevoel heb ik graag.

Keuze in kledij

Al eens bij nagedacht dat een vrouw zowel rokken, jurken als broeken kan dragen? Een man wordt niet direct geacht een rok of jurk te dragen.

Wat een geluk hebben we dus toch met zo veel keuze! Het enige nadeel is de keuzestress elke ochtend voor de kleerkast 😄.

Mijn lichaam

Er zijn veel dingen die niet leuk zijn als je een vrouw bent (menstruatie elke maand, scheren en waxen, lang haar dat onder je handtasriem blijft hangen,…).

De maatschappij heeft dan ook voor ons op lichamelijk vlak torenhoge verwachtingen (netjes voorkomen, modieus gekleed zijn, haar op de juiste plekken, altijd nieuwe trends die we moeten volgen,… Het kan je erg onder druk zetten.

Maar het is ook heel erg leuk om jezelf te pamperen met allerlei crèmepjes, je haar te verven en in allerlei bochten wringen om een andere look te bekomen. Ik hou ervan vrouwelijke jurken te dragen die rondingen accentueren. Mijn grote droom is om ooit pijnloos met hoge hakken te kunnen wandelen, want oh boy dat maakt een vrouwenbeen zo sexy!

Een vrouwenlichaam hebben is gewoon zalig!

Leven in deze vrijheidstijd

Hoewel het nog niet overal op de wereld zo is dat vrouwen gelijk gezien worden als mannen, toch ben ik blij om nu, op dit moment, een vrouw te zijn.

Als vrouw kan je in de westerse wereld zelf kiezen wat je job is. Wil je graag vrachtwagenchauffeur worden? Dat kan! Graag advocaat of businesswoman? Niemand die er nog van opkijkt.

Dat zou je een eeuw geleden niet gezegd kunnen hebben. Vrouwen bleven mooi thuis om daar het huishouden te doen en de kinderen op te voeden.

Het huishouden is eerder een evenwaardige taak van beide partners geworden nu, en niet alleen een plicht van de vrouw.

Kort gezegd, ik hou ervan een vrouw te zijn, een persoon gelijkwaardig aan een man! En ik hoop dat deze dag helpt om deze boodschap ook overal op aarde te verspreiden.

En jij? Wat vind jij het leukste aan het vrouw-zijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s