eten, persoonlijk, Review

Smultest: lasagnerie Löven (Leuven)

Mijn vriend en ik vinden het allebei zeer leuk om uit huis te eten. Vooral de Italiaanse keuken is een topper tijdens een avondje uit. Sinds kort zagen we in Leuven dit nieuwe restaurantje in de Parijsstraat (nummer 7 om exact te zijn). Tijd dus om deze zaak uit te proberen.

Bediening

Zeer goed. We hadden niet gereserveerd op een zaterdagavond. Binnen was er dus geen plaats, maar het personeel bood ons onmiddellijk een tafeltje buiten aan. Top!

Menukaart

Wie hier komt eten, is zeker dat die een lasagne gaat eten. Dat staat buiten kijf!

Er is keuze uit verschillende vis-, vlees-, veggie en zelfs vegan lasagnes. De prijzen zijn niet studentikoos maar ook niet superduur.

Wat ook leuk was, was de suggestie van wijn bij elke lasagne. Wie vlees nam, kreeg bvb. een rode wijn aangeraden. Ikzelf nam de vegetarische lasagne en kreeg een witte wijn.

De maaltijd

Ik had dus een vegetarische versie, met gegrilde groenten (deze groenten veranderen waarschijnlijk per seizoen).

Daarbij kreeg ik ook een gemixte sla met pijnboompitjes en een dressing.

De smaken vond ik niet zo goed: bij een heerlijk gerecht vloeien de smaken van de ingrediënten mooi over in elkaar. Nu had ik precies alsof de smaken heel hard botsten: nu weer de zachte spinaziesmaak in mijn mond, dan weer de zuurte van de tomatensaus en de bitterheid van de venkel. Het leek wel een gerecht dat ouders zouden klaarmaken zonder na te denken over de smaken.

Ook mijn vriend, die een vlezige lasagne nam, was niet tevreden over de smaken.

Eindbesluit

Toch wel doorslaggevend, die smaak. En dus vind ik het geen aanrader, lasagnerie Löven. Of toch niet voor de smaakneuroten, die een vloeiende smaak willen ervaren. Ben je wel avontuurlijker op dat niveau? Doen dan!

Misschien kom ik over een aantal jaren terug om te zien of het restaurant zijn gerechten heeft aangepast. Of wanneer mijn smaakpapillen iets meer open staan voor wat anders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s