persoonlijk

Babyfoot peeling: is het ook zo hemels als het klinkt?

Mijn voeten zijn heel raar: ik heb “valrus”-voeten, waardoor mijn hiel naar binnen knikt en er veel druk op mijn grote teen terechtkomt. Hierdoor richt die teen zich naar binnen en vormt er zich een eeltknobbel aan de buitenkant van mijn grote teen. Eentje die er helaas permanent zal zijn. Ook de rest van mijn voet heeft deze zomer veel wandelingen en open-sandaal-momenten te verduren gehad, waardoor ze er erg schraperig uitzien.

Onlangs liep ik in de Di! voorbij het rek met voetspullen en zag ik de Babyfoot peeling staan. Een medewerker in de winkel vertelde me dat enkele klanten naar de dokter waren gegaan na de behandeling omdat ze bang waren dat ze een ontsteking hadden. Zo veel huid kwam ervan af. Maar geen paniek, want dat is normaal!

Ook na enkele fascinerend-maar-walgende filmpjes (heb het niet zo met andermans voeten), bleef het product nazinderen in mijn hoofd.

Dus heb ik de peeling toch gekocht.

Het doosje komt met 2 plastieken “laarsjes” vol peelende gel. Je moet deze een uur aandoen (rondlopen zonder uitschuiven is niet gegarandeerd) en daarna je voeten zeer goed wassen. Als je denkt dat je dan al van die fantastische huidaflatende voeten krijgt, dan ben je verkeerd.

Het product zindert nog een paar dagen onderhuids (haha) na en op dag 3 begon er bij mij toch wel wat los te komen. De verleiding was erg groot om deze stukken er dan ook af te halen. Ze zeggen dat het beter is het er zelf af te laten komen, maar een mens is zwak. En na een paar minuten plukken, lag er een heel hoopje “ik” op de grond. Een mens wordt voor minder stil.

De dagen erna waren iets minder spectaculair. Maar vooral na het douchen kwamen de velletjes toch het meeste los.

Ik zit nu op dag 6 en ik heb aan de zijkant van mijn voeten nog wel losse stukjes hangen, maar het grootste deel is er echt wel vanaf. De eelt van mijn grote teen krijg je helaas nooit met een peeling weg, maar is wel minder. Mijn voetondervlak voelt wel veel zachter aan dan ervoor.

Misschien doe ik het wel nog eens een keer. Dat zou je voeten nog zachter maken. Maar je voeten meer als 2 keer kort na elkaar peelen zou ik wel niet doen. Dan gaan je voeten irriteren.

Waarschuwing: volgende beelden kunnen schokkend zijn voor bepaalde kijkers! 🙂

Dit is het doosje
Aah, de horror!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s