persoonlijk, Review

Review Shellac

Ik heb vroeger tijdens mijn tienerjaren heel lang en tijdrovend bezig geweest met nailart: zelf nagels lakken en figuurtjes erop “schilderen”. Ik was er soms uren mee zoet. Op youtube volgde ik tientallen tutorials en mijn kamer staat nog altijd vol flesjes nagellak. Tijgerprint, Mickey Mouse, halloweenstyle, zoentjes, smurfen, je kon het zo gek niet bedenken of ik lakte het op mijn nagels.

Nu is die hobby/ dat tijdsverdrijf de laatste jaren weggevallen. Vooral dan door het leerkrachtenwerk is nagellak niet echt een optie meer voor mij. Het is niet zo dat je zwaar werk verricht voor je nagels en handen, maar op een of andere manier; een papercut hier, kinderzweetpollekes daar; houdt nagellak het meestal nooit langer dan 2 dagen vol.

Ik heb dus eens vorige week nagekeken wat we daar aan kunnen doen. Mijn zus had al eens Shellac laten zetten en was daar zeer tevreden over: een houdtijd van drie weken!

Ik heb dus ook Shellac laten zetten. Nu is ” zetten” niet echt het goede woord, want Shellac is eigenlijk gewoon nagellak die ze in een paar lagen op je nagels lakken met een base coat en een top coat. Tussen de verschillende lagen moet je wel je nagels onder een uv-lamp houden, zoals bij gelnagels.

De lak was best snel gezet: manicure en lak duurden samen een halfuurtje. Het prijskaartje van de Shellac was 30 euro. Misschien niet echt goedkoop voor iets dat je maar drie weken kan houden, maar het resultaat was wel zeer fijn.

De nagels zien eruit alsof ze gemakt zijn. En niet zoals bij gelnagels alsof je nagels een bult hebben gegroeid.

Nu na anderhalve week begin je mijn “uitgroei” een beetje te zien. Dit stoort me niet zo, want ik heb een lichte kleur nagellak gekozen. Bij een donkerdere kleur is dit minder mooi.

Voor de rest zit alles nog zeer goed. Drie dagen al gewerkt, dus dat is al zeer goed! Hopelijk blijft de Shellac nog zeker anderhalve week of zelfs langer zitten.

Heb jij al eens Shellac uitgeprobeerd? Hoe lang bleef deze zitten op je nagels?

Dag 1
Dag 1
Dag 12

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s